Movie Blog – ghidul tau in lumea filmelor

Wentworth Miller

Posted on: 8 mai 2010

Wentworth Miller, unul dintre cei mai inteligenti actori de la Hollywood, conform revistei americane People, este cunoscut ca „tipul aratos care o fura pe Mariah Carey in videoclipul ei, «We Belong Together»“, ca Michael Scofield din serialul „Prison Break“.

S-a nascut in Anglia, dar a crescut in New York, provine dintr-o familie de profesori, dar el a mers pe drumul actoriei, iar cariera a inceput-o in spatele camerelor de filmat, dar a ajuns in fata lor, cand a obtinut primul lui rol in „Buffy, spaima vampirilor“ (1998).

Actorul este mulatru, iar acest lucru se datoreaza, spune el, faptului ca tatal sau este negru, iar mama alba. Pe linie paterna acesta are radacini sud africane, jamaicane, engleze si germane, iar pe linie materna rusesti, franceze, olandeze, siriene si libaneze. Tinand cont de toate aceste lucruri putem spune ca Wentworth este intr-adevar un mix de culturi din toate colturile lumii.

A absolvit universitatea Princeton si are diploma in literatura engleza. In vremea in care era student, Wentworth Miller a cantat in grupul acapella al universitatii, `The Princeton Tiger Tones`.

1995 a fost anul in care britanicul a mers la Los Angeles pentru a-si incepe cariera cinematografica. Primul sau rol a fost acela al lui David din serialul produs de ABC `Dinotopia`, iar in 1998 a interpretat un monstru in `Buffy, spaima vampirilor`.

Dupa aceea a mai avut cateva aparitii neimportante in alte productii de televiziune, iar in 2003 a fost protagonist in filmul `Human Stain`.

Insa abia in 2005, o data cu distributia sa in serialul-fenomen „Prison Break“, Miller a atras atat atentia mai marilor cinematografiei hollywoodiene, cat si a publicului, care s-a grabit sa-i puna stampila de sex-symbol.

Probabil ca la inceput a fost remarcat pentru fizicul sau atletic, insa ulterior, felul in care a interpretat rolul lui Michael Scofield, inginerul constructor care jefuieste o banca pentru a intra in aceeasi inchisoare in care se afla fratele sau, i-a adus o nominalizare la premiile Globul de Aur din 2006 pentru „Cel mai bun actor intr-un serial“ si recunoasterea talentului sau. Imediat ce „Prison Break“ a ajuns un hit international, iar Wentworth Miller a devenit la fel de cunoscut in America, cat si in Coreea, Africa de Sud sau Australia, interesul presei pentru el a crescut simtitor.

Stiati ca…

Aplicarea tatuajului pe care il are in serial, la care lucreaza doi oameni, dureaza 4 sau 5 ore si se face o data pe saptamâna. Se lipesc niste foite subtiri, ca un puzzle, care se dau jos doar cu un scrub foarte puternic.

Are culori diferite la ochi: unul e brun-aluna, iar celalalt e verde.

Se scoala la 4:30 a.m ca sa mearga la „serviciu“.

In pauzele de la filmari ii place sa manance prajituri cu ciocolata.

Numele lui e inspirat din romanul lui Jane Austen, „Captain Wentworth“.

A inceput deja sa scrie scenariul pentru un film de dragoste, care se va numi „Stoker“. Desi are multe elemente din mitul lui Dracula, nu e o poveste cu vampiri.

Lasă un comentariu

Me

Calendar

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

RSS Flux necunoscut

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Program cinema, Rezervari

HBO ROMANIA

Arhive

Alătură-te celorlalți 2 abonați.